Maturant uperio pištolj u učenika: Prijetio da će sve da ih pobije

Policija je podnijela krivičnu prijavu protiv učenika srednje škole u Bijelom Polju, Aldina S. (18) zbog sumnje da je izvršio krivično djelo ugrožavanje sigurnosti na štetu više osoba. Maturant je u međuvremenu i uhapšen zbog ugrožavanja bezbjednosti, saopštila je Uprava policije.

Vijesti su ranije danas objavile da je Striković, maturant Srednje elektro-ekonomske škole u Bijelom Polju, uperio svadbarski pištolj u drugog učenika Stefana B. (18).

Kako "Vijesti" saznaju nezvanično iz Uprave policije, Striković je jutros vozeći auto retrovizorom zakačio Bubanju nakon čega je došlo do sukoba i potezanja pištolja. Prema istim saznanjima Striković je nakon događaja pobjegao i bacio pištolj.

On je prijetio je da će sve da ih pobije. Niko nije znao da je riječ o svadbarskom pištolju - kazao je "RTCG-u" sagovornik iz škole.

Iz Osnovnog državnog tužilaštva u Bijelom Polju saopšteno je da je formiran predmet povodom događaja.

- Iz krivične prijave i priloga uz istu, proizilazi da je učenik A. S. u dvorištu Srednje elektro-ekonomske škole, nakon kraće rasprave, nasrnuo na učenika S. B., kada su ih drugi učenici razdvojili da ne bi došlo do fizičkog kontakta, da bi zatim otišao do svog vozila parkiranog u krugu škole, iz istog uzeo gasni pištolj marke 'Blow', repertirao ga u pravcu više lica i mahao njime, kojom prilikom im je uputio riječi prijetnje, što je kod prisutnih izazvalo osjećaj ugroženosti i straha, nakon čega se udaljio u nepoznatom pravcu - navodi se u saopštenju Osnovnog državnog tužilaštva u Bijelom Polju.

Dodaje se da je u toku postupak izviđaja i da je postupajuća tužiteljka saslušala Strikovića i svjedoka - oštećenog Stefana B..

- Radi razjašnjenja ove krivično-pravne stvari, saslušaće se i drugi svjedoci – oštećeni, kao i prikupiti drugi dokazi, nakon čega će se donijeti odluka o čemu će javnost biti blagovremeno obaviještena - navodi se u saopštenju.

Policijskim službenicima Regionalnog centra granične policije “Sever”, Odjeljenja bezbjednosti Bijelo Polje je jutros prijavljeno od strane pomoćnika direktora JU Srednje elektro – ekonomske škole u Bijelom Polju da je učenik Aldin S. (18) potegao pištolj na drugog učenika pomenute škole nakon čega se udaljio sa lica mjesta, saopštila je Uprava policije.

Pripadnici bjelopoljske policije izašli su na lice mjesta i došli do saznanja da je Aldin S. prvobitno kao vozač oborio pješaka - pomenutog oštećenog učenika starog 18 godina.

Po nalogu tužioca koji je upoznat sa događajem policija je izvršila uviđaj na licu mjesta, te je daljom kriminalističkom obradom policija došla do sumnje da je A. S., nakon saobraćajne nezgode, u pravcu oborenog pješaka uperio i pištolj, nakon čega se udaljio sa lica mjesta.

Policijski službenici su ubrzo nakon prijave locirali ovo lice, i pronašli gasni pištolj marke "Blow F 92" koji je izuzet. Prikupljena su obavještenja od učesnika u događaju i od prisutnih očevidaca.

Oštećeno lice se javilo na ukazivanje ljekarske pomoći gdje su mu od strane ljekara konstatovane lake tjelesne povrijede, prenosi "Telegraf". U konsultaciji sa postupajućim tužiocem, A. S. je lišen slobode zbog sumnje da je izvršio krivično djelo ugrožavanje sigurnosti, saopštila je policija.

nezavisne.com

Tagovi: